Fluisterbehang 


Theatervoorstelling
Fluisterbehang / Visite Guidée
Tristero
75 minuten
NL/FR
oktober 2022 - oktober 2023
64 voorstellingen

Van en met
Andrea Bardos
Arno Boey
Cédric Coomans
Youri Dirkx
Hanne Machielsen
Yelena Schmitz

Met de steun van Kaaitheater, GC De Kriekelaar, de Belgische Tax Shelter, de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Vlaamse Gemeenschap. 


‘De muren hebben oren’ zeggen we wel eens. Maar wat als ze ook zouden kunnen spreken? Stel je voor dat we konden luisteren naar de geluiden en gesprekken die de muren in het verleden opslorpten. Welke gebeurtenissen zouden er dan naar boven komen?

“In Fluisterbehang/ Visite Guidée krijgt elke millimeter een verhaal.” – De Standaard


Voor Fluisterbehang legt Tristero de verborgen verhalen bloot, opgeslagen in de muren van de Schaarbeekse woonst in de Gallaitstraat 80. Tristero speelde al vaker op locatie en ook dit herenhuis uit 1888 vormt een spannend decor, mét vluchtroute. Tijdens dit geleide bezoek leg je letterlijk je oor te luisteren aan de wanden van het oude gebouw. Wat gebeurde er in het kleinste hoekje op die rare tussenverdieping? Wie sliep er op de zolderkamer tijdens de tweede wereldoorlog? Welke bomen moesten wijken voor het huis en welke muren staan over 200 jaar nog steeds overeind?De voorstelling gaat over het huis in de Gallaitstraat, maar net zo goed over alle mogelijke huizen in de wereld. Want wat is dat: een huis? Wanneer wordt het huis een woning en is elke woning ook een thuis? Wat laten we door de deuren en vensters nog binnenkomen en wat niet? Wat willen we ten allen tijde binnenskamers houden?


"Het wordt geen heemkundige documentaire, maar een echte Tristero-voorstelling, die kleinschaligheid koppelt aan grotere thema's en de theatraliteit van de specifieke locatie opzoekt."  – Bruzz